Virpi Siira on bloggeri, jonka blogissa Oma Koppa on vieraillut jo yli miljoona kävijää. Se on melkoinen kävijämäärä yhdelle blogille, joka on ollut pystyssä vuodesta 2010 asti. Tätä ennen Siira julkaisi tuotoksiaan Facebookissa, jolloin hänen ystävänsä ehdotti Siiralle siirtymistä hieman isompiin ympyröihin ja syyskuussa 23. päivä hän sitten naputteli oman sivunsa bloggeriin ja on siitä asti enemmän tai vähemmän julkaissut materiaaliaan blogimaailmassa.

Mistä Siiran blogi sitten kertoo? Ennen kaikkea se on käsityöblogi. Siiralla on artenomin koulutus, ja hän luonnehtii itseään käsityöläispelleksi ja vaatesuunnittelijaksi ja tekee paljon DIY-töitä eli Do it Yourself. Näissä ideana on käyttää erilaisia uusiomateriaaleja, esimerkiksi vaikka vanhoista sanomalehdistä paperikasseja tai muuta vastaavaa. Siiran blogista löytyy niin vinkkejä heijastinlumihiutaleiden tekemiseen tai kuinka muutetaan vanhat nahkahousut kassiksi. Eli kaikkea sellaista, mitä voisi normaalissa jokapäiväisessä elämässä käyttää.

Sen lisäksi, että blogissa on käynyt jo yli miljoona vierailijaa, on sillä myös tilaajia melkoinen määrä, yli tuhat niitäkin.

Virpi Siiran omalaatuiset ideat ovat päätyneet myös kirjaksi, joka julkaistaan tämän vuoden maaliskuussa. Ennakkotilauksia otetaan joissakin nettikirjakaupoissa vastaan, esimerkiksi Adlibriksessä. Kirja on nimeltään Oma Koppa, ja se on WSOY:n julkaisema. Kirja keskittyy tämän suosikkibloggarin virkkausfilosofiaan ja opettaa, että virheet voi kääntää voitoksi, ja ettei aina tarvitse noudattaa ohjetta saadakseen aikaiseksi jotakin omaperäistä ja luovaa. Siiran filosofian mukaan jos osaat virkata ympyrän, osaat tehdä mitä vain. Kirjaa suositellaan niin jo ennestään taitaville virkkaajille kuin niillekin, joilla virkkuusormi on keskellä kämmentä. Opus ravistelee romukoppaan vai pitäisikö sanoa omaan koppaan kaikki vanhat käsityötottumukset ja pääsanoma onkin, että myös virkkauksessa voi olla anarkiaa ja asennetta.